Bible verses about "science" | Finnish

Genesis 1:1

1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.

Job 26:7

7 Hän venyttää pohjoisen tyhjän päälle, ja maa riippuu tyhjän päällä.

Proverbs 14:15

15 Taitamatoin uskoo kaikki, mutta ymmärtäväinen ottaa teistänsä vaarin.

Ecclesiastes 1:13-17

13 Ja minä käänsin sydämeni viisaudella tutkimaan ja miettimään kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu. Tämä on vaikea työ, jonka Jumala on antanut ihmislapsille, heidän sillä itseään rasittaaksensa. 14 Minä katselin kaikkia tekoja, mitä tehdään auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua. 15 Väärä ei voi suoristua, eikä vajaata voi täydeksi laskea. 16 Minä puhuin sydämessäni näin: Minä olen hankkinut suuren viisauden ja sitä yhä lisännyt, jopa yli kaikkien, jotka ovat ennen minua Jerusalemissa hallinneet, ja paljon on sydämeni nähnyt viisautta ja tietoa. 17 Ja minä käänsin sydämeni tutkimaan viisautta ja tietoa, mielettömyyttä ja tyhmyyttä, ja minä tulin tietämään, että sekin oli tuulen tavoittelemista.

Ecclesiastes 1:6-7

6 Tuuli menee etelään ja kiertää pohjoiseen, kiertää yhä kiertämistään, ja samalle kierrollensa tuuli palajaa. 7 Kaikki joet laskevat mereen, mutta meri ei siitänsä täyty; samaan paikkaan, johon joet ovat laskeneet, ne aina edelleen laskevat.

Isaiah 40:22

22 Hän istuu maan piirin päällä, ja ne, jotka sen päällä asuvat, ovat niinkuin heinäsirkat; joka taivaan venyttää niinkuin ohukaisen nahan, ja levittää sen niinkuin teltan, asuttavaksi.

Romans 1:20

20 Sillä hänen näkymättömät menonsa, nimittäin, ijankaikkinen voimansa ja jumaluutensa nähdään hamasta maailman luomisesta, jotka ymmärretään niistä, jotka tehdyt ovat: ettei he taitaisi itseänsä syyttömiksi sanoa.

Hebrews 3:4

4 Sillä jokainen huone on joltakin rakennettu; mutta joka kaikki rakensi, se on Jumala.

Psalms 104:5

5 Sinä joka maan perustit perustuksensa päälle, ettei sen pidä liikkuman ijankaikkisesti.

Isaiah 40:12

12 Kuka on vedet pivollansa mitannut, ja käsittänyt vaaksallansa taivaat? ja maan tomun sulkenut kolmannekseen? ja vuoret puntarilla punninnut, ja kukkulat vaalla?

Colossians 1:17

17 Ja hän on ennen kaikkia ja kaikki ovat hänessä.

Job 38:4-30

4 Kussas silloin olit, koska minä maan perustin? Ilmoita se, jos sinulla se ymmärrys on. 5 Tiedätkös, kuka hänen määränsä asettanut on? eli kuka on vetänyt ojennusnuoran hänen päällensä? 6 Mihinkä ovat hänen jalkansa vajotetut, eli kuka on hänen kulmakivensä laskenut? 7 Kuin aamutähdet ynnä minua kiittivät, ja kaikki Jumalan lapset riemuitsivat. 8 Kuka on sulkenut meren ovinensa, koska se ratkesi ja lähti ulos niinkuin äidin kohdusta? 9 Kuin minä puetin sen pilvillä, ja käärin synkeydellä niinkuin kapaloilla; 10 Kuin minä estin sen paisumisen säädylläni, ja asetin siihen teljen ja ovet eteen, 11 Ja sanoin: tähän asti pitää sinun tuleman ja ei edemmäksi: tässä pitää sinun korkiat aaltos asettuman. 12 Oletkos eläissäs käskenyt aamulle, ja aamuruskolle osoittanut hänen siansa? 13 Käsittää maan ääriä, ja puhdistaa siitä jumalattomat. 14 Se pitää muutettaman niinkuin sinetin savi; niin että he tulevat niinkuin vaate. 15 Ja jumalattomilta otetaan pois heidän valkeutensa, ja ylpeiden käsivarsi rikotaan. 16 Oletkos tullut meren pohjaan, ja vaeltanut syvyyden jälkiä? 17 Onko kuoleman ovet koskaan auvenneet etees, eli oletkos nähnyt kuoleman varjon ovet? 18 Oletkos ymmärtänyt, kuinka leviä maa on? annas kuulla, tiedätkös kaikki nämät. 19 Mikä tie on sinne, kussa valkeus asuu? ja kuka on pimeyden sia? 20 Ettäs saattaisit hänen rajoillensa ja osaisit polut hänen huoneesensa. 21 Tiesitkös, koska sinä syntyvä olit ja kuinka paljo sinulla päiviä olis? 22 Oletkos siellä ollut, kusta lumi tulee? eli oletkos nähnyt, kusta rakeet tulevat? 23 Jotka minä olen tallella pitänyt murhepäivään asti, sodan ja tappeluksen päivään asti. 24 Minkä tien kautta valkeus hajoittaa hänensä, ja itätuuli tuulee maan päälle? 25 Kuka on sadekuurolle jakanut juoksunsa, ja pitkäisen valkialle ja jylinälle hänen tiensä? 26 Niin että se sataa senkin maan päälle, jossa ei ketään ole, korvessa, jossa ei yhtään ihmistä ole; 27 Että se täyttäis erämaan ja korven, ja saattais ruohot vihottamaan. 28 Onko sateella isää? eli kuka on synnyttänyt kasteen pisarat? 29 Kenen kohdusta jää on tullut? ja kuka on härmän synnyttänyt taivaan alla? 30 Vedet kätkevät itsensä niinkuin kivi, ja syvyydet päältä kiinnitetään.

Psalms 111:2

2 Suuret ovat Herran työt: joka niistä ottaa vaarin, hänellä on sula riemu niistä.

Topical data is from OpenBible.info, retrieved November 11, 2013, and licensed under a Creative Commons Attribution License.