Bible verses about "chores" | Finnish

Luke 16:10

10 Joka vähemmässä on uskollinen, se on myös paljossa uskollinen, ja joka vähemmässä on väärä, se on myös paljossa petollinen.

Proverbs 31:10-31

10 Joka toimellisen vaimon löytää, se on kalliimpi kuin kaikkein kallimmat päärlyt: 11 Hänen miehensä sydän uskaltaa häneen: hänen elatuksensa ei puutu häneltä. 12 Hän tekee hänelle hyvää ja ei pahaa kaikkena elinaikanansa. 13 Hän harjoittaa itsensä villoissa ja pellavissa, ja tekee mielellänsä työtä käsillänsä. 14 Hän on niinkuin kauppamiehen haaksi, joka elatuksensa tuo kaukaa. 15 Hän nousee yöllä, ja antaa perheellensä ruokaa, ja piioillensa heidän osansa. 16 Hän pyytää peltoa ja saa sen, ja istutaa viinapuita kättensä hedelmästä. 17 Hän vyöttää kupeensa väkevydellä, ja vahvistaa käsivartensa. 18 Hän näkee askareensa hyödylliseksi: hänen kynttiläänsä ei sammuteta yöllä. 19 Hän ojentaa kätensä rukkiin, ja tarttuu sormillansa kehrävarteen. 20 Hän kohottaa kätensä köyhille, ja ojentaa kätensä tarvitseville. 21 Ei hän pelkää lunta huoneessansa; sillä kaikella hänen perheellänsä ovat kaksinkertaiset vaatteet. 22 Hän tekee itsellensä makausvaatteita: valkia kallis liina ja purppura ovat hänen pukunsa. 23 Hänen miehensä on tuttu porteissa, istuissansa maan vanhimpain tykönä. 24 Hän tekee kallista liinaa ja myy sitä, ja antaa vyön kauppaajalle. 25 Väkevyys ja kunnia on hänen pukunsa, ja hän nauraa seuraavaiselle ajalle. 26 Hän avaa suunsa viisaudessa, ja hänen kielensä on suloinen oppi. 27 Hän katselee kurkistellen, kuinka hänen huoneessansa kaikki asiat ovat, ja ei syö laiskuudessa leipäänsä. 28 Hänen poikansa tulevat ja ylistävät häntä autuaaksi: hänen miehensä kiittää häntä sanoen: 29 Moni tytär käyttää itsensä kauniisti; mutta sinä käyt ylitse heidän kaikkein. 30 Otollinen olla on petollisuus, ihana olla on turha; vaan vaimo, joka Herraa pelkää, ylistetään. 31 Antakaat hänelle kättensä hedelmästä, ja hänen kättensä työt kiittäkään häntä porteissa.

Galatians 6:5

5 Sillä kukin pitää oman kuormansa kantaman.

1 Corinthians 3:8

8 Mutta se, joka istuttaa, ja se, joka kastaa, ovat yhtä: kumpikin saa palkkansa työnsä jälkeen.

1 Corinthians 14:40

40 Kaikki tapahtukoon soveliaasti ja säädyllisesti.

Philippians 4:13

13 Minä voin kaikki sen kautta, joka minun väkeväksi tekee, Kristuksen.

Exodus 20:12

12 (4) Sinun pitää kunnioittaman isääs ja äitiäs, ettäs kauvan eläisit maan päällä, jonka Herra sinun Jumalas antaa sinulle.

Proverbs 22:6

6 Niinkuin sinä lapsen totutat nuoruudessa, niin ei hän siitä luovu, kuin hän vanhenee.

Colossians 3:20

20 Lapset, olkaat kuuliaiset vanhemmillenne kaikissa; sillä se on Herralle hyvin otollinen.

Ephesians 6:1-3

1 Lapset, olkaat kuuliaiset teidän vanhemmillenne Herrassa; sillä se on oikein. 2 Kunnioita isääs ja äitiäs, (joka on ensimäinen käsky, jolla lupaus on,) 3 Ettäs menestyisit ja kauvan eläisit maan päällä.

Philippians 2:14-15

14 Tehkäät kaikki napisematta ja kamppailematta. 15 Että te olisitte laittamattomat ja yksivakaiset, nuhteettomat Jumalan lapset pahanilkisen ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden seassa te paistakaat niinkuin kynttilät maailmassa,

Proverbs 25:12-13

12 Koska viisas rankaisee sitä, jaka häntä kuulee, se on niinkuin korvarengas, ja niinkuin kaunistus parhaasta kullasta. 13 Niinkuin lumen kylmä elonaikana, niin on uskollinen sanansaattaja sille, joka hänen lähettänyt on, ja virvoittaa herransa sielun.

Topical data is from OpenBible.info, retrieved November 11, 2013, and licensed under a Creative Commons Attribution License.