Bible verses about "travel" | Croatian

Psalms 121:1-8

1 Hodočasnička pjesma. K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? 2 Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju. 3 Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj. 4 Ne, ne drijema i ne spava on, čuvar Izraelov. 5 Jahve je čuvar tvoj, Jahve je zasjen tvoj s desne tvoje! 6 Neće ti sunce nauditi danju ni mjesec noću. 7 Čuvao te Jahve od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! 8 Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka.

2 Peter 3:9

9 Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju.

Deuteronomy 1:30-31

30 Jahve, Bog vaš, koji ide pred vama, borit će se za vas kako je to učinio na vaše oči u Egiptu.' 31 A vidio si, uostalom, i u pustinji, gdje te Jahve, Bog tvoj, cijeloga puta što ste ga prevalili dok ste stigli do ovoga mjesta, nosio kao što čovjek nosi svoga sinčića.

Psalms 37:23-29

23 Jahve vodi i učvršćuje korake čovjeku i mio mu je put njegov. 24 Ako i posrne, ne pada jer ga Jahve drži za ruku. $NUN 25 Mlad bijah i ostarjeh, al' ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose. 26 Uvijek je milosrdan i u zajam daje, na njegovu je potomstvu blagoslov. $SAMEK 27 Zla se kloni i čini dobro, i ostat ćeš dovijeka. 28 Jer Jahve ljubi pravdu i pobožnika svojih ne ostavlja. $AJIN Zauvijek će biti zatrti zlikovci, istrijebit će se potomstvo bezbožnika. 29 Zemlju će posjedovati pravednici i živjet će na njoj dovijeka. $PE

Proverbs 3:23

23 Bez straha ćeš tada kročiti svojim putem i noga ti se neće spoticati.

Joshua 1:7

7 Samo budi odvažan i hrabar da sve učiniš vjerno prema naredbama koje ti je dao Mojsije, sluga moj. Ne skreći od toga ni desno ni lijevo da bi ti bilo sretno sve što poduzmeš.

Psalms 119:105

105 Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.

Isaiah 6:8

8 Tad čuh glas Gospodnji: "Koga da pošaljem? I tko će nam poći?" Ja rekoh: "Evo me, mene pošalji!"

Proverbs 16:9

9 Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove.

Matthew 28:18-20

18 Isus im pristupi i prozbori: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! 19 Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga 20 i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."

Psalms 139:9-10

9 Uzmem li krila zorina pa se naselim moru na kraj 10 i ondje bi me ruka tvoja vodila, desnica bi me tvoja držala.

Psalms 121:8

8 Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka.

Psalms 91:11

11 Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim.

Topical data is from OpenBible.info, retrieved November 11, 2013, and licensed under a Creative Commons Attribution License.